Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
386,28 Ft
Font
451,37 Ft
Bitcoin
67,031 $

171-re nőtt a mianmari junta által elkövetett támadás halálos áldozatainak száma

Egy névtelenséget megőrző helybeli szerint 109 férfi, 24 nő és 38 gyermek hunyt el, 53 fő pedig megsebesült.

...svg content...Fotó: A Kjunhla Aktivistacsoport által közreadott felvétel egy légitámadás helyszínéről a közép-mianmari Kanbalu körzetben lévő Pazigji faluban 2023. április 11-én, miután a mianmari hadsereg vadászgépekkel lőtte egy ellenzéki esemény résztvevőit, akik a juntával harcoló Népvédelmi Erők (PDF) helyi irodájának megnyitóünnepségére gyűltek össze. A támadásban legkevesebb harmincan életüket vesztették. MTI/AP/Kjunhla Aktivistacsoport
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy a mianmari katonai junta kedden támadást indított a Sagaing régióban található Kant Balu település ellen, amelynek következtében legkevesebb 100 ember életét vesztette.

Most azonban arról érkeztek hírek, hogy pénteken 171-re emelkedett a halálos áldozatok száma az egy nappal korábbi 130-ról, s mindezt egy névtelenségét megőrző helybeli is megerősítette, aki segítséget nyújtott a holttestek elhamvasztásában. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Az AFP hírügynökségnek nyilatkozva azt is elmondta, hogy 109 férfi, 24 nő és 38 gyermek hunyt el, 53 fő pedig megsebesült, akiket azóta orvosi ellátásban részesítettek – derül ki a TRT World beszámolójából.

A BBC Burmese szintén 171 halottról számolt be, míg a Mandalay Free Press úgy értesült, hogy 170 ártatlan vesztette életét, a Nemzeti Egységkormány (NUG) pedig 168 elhunytról számolt be a hivatalos Twitter oldalán.

A légicsapás nemzetközi felháborodást váltott ki, amelyet követően az Egyesült Királyság arra szólította fel az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy üljön össze az incidens megvitatására, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) pedig mélyen elítélte a történteket.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.