Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,464 $

Lángolt egy autó Budapesten, pillanatok alatt kiégett (videó)

Videó is készült az esetről, teljes terjedelmében égett a jármű.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az autó a XIII. kerületben, a Szent István parknál gyulladt ki. A szemtanúk beszámolója szerint egy hangos puffanást követően kezdett el füstölni a jármű, majd pillanatok alatt lángra kapott.

Az autó hamarosan már teljes terjedelmében égett, a tűzoltók öt percen belül a helyszínre értek, nem sokkal később pedig a mentők is megérkeztek – számoltak be róla a szemtanúk az Indexnek. Soron kívül Szoboszlai Dominik ismét hazai pályán játszhat, élőben adja a tv

Szerencsére a járműben nem ült senki, viszont teljesen kiégett, végül két vízsugárral oltották el a tűzoltók. A helyszín takarításán még szerda délután is dolgoztak.

Mit tehetünk, ha kigyullad az autó?

„Ha az utasfülkében égett szagot tapasztalunk, és a nyomában vékony füstcsíkot látunk terjengeni a műszerfal mögül, azonnal álljunk meg, vegyük le a gyújtást és a gyújtáskapcsolóból vegyük ki a slusszkulcsot! A gyújtás levételével, majd az akkumulátor lekapcsolásával áramtalanítjuk autónk elektromos rendszerét, ezáltal megszűnhet a zárlatos vezeték túlmelegedése, felizzása. Természetesen az azonnali megállás nem hirtelen padlóféket jelent, hanem a körülöttünk – és főleg a mögöttünk – haladó járművek biztonságát figyelembe vevő gyors fékezést” – írta korábban a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelem.

„A keletkező tűz oxigén ellátása – lecsukott motorháztető esetén – a tető alatt megszoruló füst és egyéb égéstermékek miatt nem tökéletes, ezáltal a lánggal égés intenzitása kisebb. Abban a pillanatban, ahogy felnyitjuk a tetőt, friss levegőt engedünk a tűzre, és a lángok felcsapnak! A motortérben keletkező tűz esetén csak akkor nyissuk fel a motorháztetőt, ha a kezünkben van egy kibiztosított, beüzemelt tűzoltó készülék, de ebben az esetben is csak annyira, hogy az oltóanyag biztosan bejusson.”

Harris kampánya belehúzott a költekezésbe, Trumpék eltörpülnek mellettük

Kamala Harris kampánya rengeteg pénzt költ, Donald Trump-hoz képest is.