Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,014 $

A hosszú hétvége után egyből a napsütésé lesz a főszerep

Az elmúlt napok téli időjárása után végre ismét beköszönt a tavasz.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Alföldön általában felhős idő valószínű míg másutt gomolyfelhős, napos idő várható az esti órákig. Késő estig keleten az eső, zápor, mellett néhol zivatar is előfordulhat. Éjszakára csökken a felhőzet, főként a Dunántúlon átmenetileg az ég is kiderülhet. Elsősorban északkeleten köd is képződhet.

Kedden főként az ország keleti kétharmadán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett még több órára kisüt a nap, viszont nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délutántól szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Hétfőn az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet, míg kedden az északnyugati, nyugati irányba forduló szelet kísérhetik délutántól helyenként erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, de több helyen előfordulhat talajmenti fagy, a fagyzugos helyeken gyenge légköri fagy is. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között várható.

A markáns légköri frontok elkerülik a kontinens belső tájait, amely fölött egy többközéppontú magasnyomás helyezkedik el. Az Atlanti-óceánon azonban egy nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, melynek hosszan elnyúló hidegfrontja már elérte a kontinens nyugati partvidékét, de sok csapadékot nem hozott.

Ennek ellenére változatos Európa időjárása, ugyanis Délkelet-Európa felett egy magassági hideg légörvény helyezkedik el, emiatt arrafelé is több a felhő és több helyen fordul elő eső, zápor, sőt zivatar is. Ezzel együtt a hőmérséklet is jóval elmarad a szokásostól, sok helyen alig haladja meg a 10 fokot a csúcshőmérséklet.

Másutt ugyanis már jellemzően 15 fok felett alakulnak a maximum-hőmérsékletek, sőt az Ibériai-félsziget déli felén már 30 fok körüli értékek is előfordulnak.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig még a fokozatosan leépülő magassági hidegörvény, majd kedden már a hosszan elnyúló hidegfront alakítja.

MTI


Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.