Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

Halálos lavina csapott le a francia Alpokban, többen meghaltak

Többen életüket vesztették a francia Alpokban egy lavina miatt, ami magával sodorta az embereket.

Fotó: Unsplash/Simon Fitall
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Négy embert meghalt a francia Alpokban egy lavina miatt, amiről Franciaország belügyminisztere számolt be. A halálos baleset vasárnap történt, egyelőre sokkal többet nem tudni, de az áldozatok számát már megerősítették.

A tájékoztatás szerint a halálos erővel bíró lavina az Armancette gleccseren szabadult el Contamines-Montjoie-ban, Haute-Savoie régióban, Chamonix-tól mintegy 30 kilométerre délnyugatra. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Gerald Darmanin belügyminiszter a Twitteren keresztül számolt be a tragikus esetről, ugyanakkor további részleteket nem közölt. Az Alpok Franciaország hosszú húsvéti hétvégéjének egyik legkedveltebb nyaralóhelye.

Az ABC azt írja, a francia France-Bleu a lavina méretét 1000 méter hosszúra és 100 méter szélesre becsülte. Két helikoptert is küldtek a helyszínre, hogy segítsék a keresést, de négy emberen már nem lehetett segíteni.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.