Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,23 Ft
Font
451,20 Ft
Bitcoin
69,348 $

A Microsoft korlátozza az emulátorok használatát az Xbox Series-konzolokon

Azok az Xbox-tulajok, akik eddig élvezhették az emulátorokhoz való hozzáférést, most azt tapasztalják, hogy a Microsoft letiltotta őket – hacsak nem teljesül egy bizonyos feltétel.

...svg content...Fotó: Unsplash/Billy Freeman
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Microsoft jelentősen megnehezítette a játékosok számára a népszerű emulációs szoftverek használatát, melyek eddig lehetővé tették, hogy klasszikus címekkel játszhassanak az Xbox Series-konzolokon. Maga a gyakorlat azonban a mai napig megosztó, hiszen sokáig a kalózkodással hozták összefüggésbe.

A Microsoft konzoljai egészen a mai napig egyfajta menedéket jelentettek az emulátorok számára, hiszen mindig újabb és újabb konzolok jelennek meg a piacon, melyek csak néhány évig élvezhetik a gyártó támogatását, így sokan az emulátorokhoz fordulnak, hogy a régebbi címekkel is játszhassanak. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Noha a Microsoft egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, a közösségi médiát már elárasztották a panaszos bejegyzések, melyekben arról számolnak be, hogy amikor a játékosok megpróbálják megnyitni az olyan emulátorokat, mint a Dolphin és a RetroArch, egy olyan üzenet fogadja őket, miszerint a szoftver sérti a Microsoft Store irányelveit.

Ez pedig hatalmas csapás a klasszikus játékok kedvelőinek, s bár egyelőre nem tudni, hogy hogyan és miért történt a letiltás, a játékosok körében felmerült a gyanú, hogy ennek köze lehet a Sony és a Microsoft között az Activision Blizzard felvásárlása miatt kialakult vitához.

Azok, akik hozzáféréssel rendelkeznek az Xbox Series fejlesztői módjához, állítólag továbbra is képesek futtatni az érintett szoftvereket. A Developer Mode eléréséhez azonban Microsoft Partner Center fiók szükséges, melyre csak egy 20 dolláros regisztrációs díj fejében lehet regisztrálni.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.