Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Felkapott egy kacsacsőrű emlőst a vadonban, majd egy plázában mutogatta

Az állat békésen úszkált természetes élőhelyén, a 26 éves férfi pedig meglátta, felkapta, elvitte magával, majd egy bevásárlóközpontban mutogatta az embereknek.

Fotó: Unsplash/Meg Jerrard
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint a queenslandi rendőrség csütörtökön számolt be arról, hogy vádat emeltek egy 26 éves férfi ellen, aki az ausztráliai Morayfield városában a vadonban kiemelt egy kacsacsőrű emlőst természetes élőhelyéről. A rendőrség azonnal hajtóvadászatot indított a férfi ellen, ahogy értesültek a bűncselekményről.

A rendőrség közlése szerint a 26 éves férfi egy nő társaságában sétálgatott kedden a vadonban, majd egy helyi vízforrásban meglátták az állatot: kiemelték a vízből a kacsacsőrű emlőst, majd felszálltak egy vonatra, leszálltak a közeli Caboolture városában, ott pedig besétáltak egy bevásárlóközpontba és elkezdték mutogatni az embereknek a megszeppent állatot. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

A férfit, akit nem kívántak megnevezni, védett állat természetes helyéről történő kiemelésével, védett állat tartásával és védett állat korlátozásával vádolták meg. A rendőrség megjegyezte, hogy az ilyen vádakért akár 289 ezer dollár (109 millió forint) büntetés is kiszabható.

A kacsacsőrű emlős állapota ismeretlen, noha a rendőrség tudomása szerint az állatot már visszaengedték a közeli folyóba, a hatóságok közlése szerint egyelőre nem találták meg.

A queenslandi rendőrség az eset kapcsán figyelmeztetett, a kacsacsőrű emlősök megbetegedhetnek, vagy akár el is pusztulhatnak, ha kiemelik őket természetes élőhelyükről, figyelmeztetve, hogy nem szabad sem etetni, sem pedig magunkkal vinni.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.