Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,787 $

Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás

Fontos hírekkel szolgált Varga Mihály pénzügyminiszter, ezúttal a Babakötvény után járóéves állami támogatásról.

...svg content...Fotó: Unsplash/Fé Ngô
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar kormány továbbra is igyekszik minden eszközzel segíteni a családokat, és ez a Babakötvény területén sincs másképp. Megtudhattuk, már megérkeztek a számlákra a kötvény után járó éves állami támogatás.

„Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás: 172 ezer gyermek 1,6 milliárd forint támogatást kapott.” – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos Facebook oldalán. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

„A gyermeket nevelő családok már közel 220 milliárd forintot takarítottak meg Babakötvényben. Miért előnyös ez a megtakarítási forma? Havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék, jelenleg 17,5%.” – folytatta Varga.

„Az állam ehhez nyújt még további 10%, maximum 12 ezer forint külön támogatást is minden évben, ezek jóváírása történt meg most. Nincs számlavezetési díj, adó-, járulék- és illetékmentes. Egyszerűen, akár online is nyitható.

„42 500 forint összegű életkezdési támogatás is jár. A kormány a veszélyes időkben is megvédi a családtámogatásokat, a költségvetés továbbra is biztosítja az ehhez szükséges forrásokat.” – zárta le a pénzügyminiszter.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc volt, mert nem kevesen ünnepeltek, amikor lemondott a miniszterelnöki posztjáról.