Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Figyelmeztetés: viharos szél és porátfúvások alakulhatnak ki

Viharos szél és porátfúvások okozhatnak gondot, ami miatt mindenki legyen figyelmesebb.

...svg content...Fotó: Unsplash/Roberto Sorin
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Kedden napközben viharossá fokozódik az északias szél az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az északkeleti vármegyékben, a Dunántúl északnyugati részén, valamint a Balaton térségében; az erős szél már több helyen hordja a port – figyelmeztet az Útinform.

 Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a legerősebb széllökések sebessége helyenként meghaladhatja a 70 kilométer/órát. Az erős szél már hordja, kavarja a port az M1-es autótópálya komáromi szakaszán a 104-es kilométernél, az M3-as autópályán a hajdúnánási szakaszon, a 214-es kilométer közelében, valamint a 3-as főúton Emőd és Vatta között, a 163-as kilométernél. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Ezeken a szakaszokon a látótávolság lecsökkenhet, emiatt a Magyar Közút mindenkitől azt kéri, hogy a látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjen. A tájékoztatás szerint főként Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyében fokozódik napközben viharossá a szél.

Ezekben a vármegyékben a szél a száraz időjárás miatt lokálisan porátfúvásokat okozhat nemcsak a gyorsforgalmi, hanem a fő- és mellékúti szakaszokon is. A közlekedőknek ajánlott indulás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

A porviharban érintett térségekben érdemes a kisebb látótávolság miatt a szokásosnál is óvatosabban, lassabban és körültekintően vezetniük a sofőröknek – hívta fel a figyelmet az Útinform. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd délelőtt a honlapján már hírt adott egy balesetről, amit az erős szél okozott. A tájékoztatás szerint egy teherautó vontatmányát lökte árokba a szél a 33-as főuton, Mezőtárkány térségében, Besenyőtelek és Poroszló között.

(MTI)

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.