Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Szijjártó Péter újabb részleteket osztott meg a következő magyar űrhajós feladatairól

A misszió indítása 2024 végén, vagy 2025 elején várható – osztotta meg a külügyminiszter.

...svg content...Budapest, 2023. március 7. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Schlégl Ádám, Cserényi Gyula, Kapu Tibor és Szakály András (b-j) ûrhajósjelöltek a HUNOR - Magyar Ûrhajós Program sajtótájékoztatóján 2023. március 7-én. A négy jelölt közül egy valaki közel egy hónapos küldetésen vesz majd részt, döntõen magyar fejlesztésû tudományos kísérleteket fog végrehajtani a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén. MTI/KKM
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint korábban beszámoltunk róla, nemrég kiderült, ki lesz az a négy magyar, akik közül egyvalaki hamarosan a Nemzetközi Űrállomáson végezhet tudományos kísérleteket. Szijjártó Péter most újabb információkról számolt be.

„Célegyenesbe érkezett a magyar nemzeti kutatóűrhajós program, 244 jelentkezőből immár megvan, hogy ki az a 4, aki részt vesz az űrrepülésre való további felkészülésben” – írta a Külgazdasági és Külügyminiszter. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

„A kormány az amerikai Axiom Space-szel együttműködésben hajtja végre a missziót, amelynek részleteiről ma telefonon egyeztettünk a vállalat vezérigazgatójával, Michael Suffredinivel.”

„A misszió keretében a leendő magyar űrhajós mintegy 31 napon át hajtja végre azt a nyolc tudományos kísérletet, amelyeket magyar egyetemekkel közösen választottunk ki erre a programra, és tizenkét magyar fejlesztésű műszert visznek majd magukkal az állomásra.”

„Az Axiom Space és a NASA közötti tárgyalások alapján az űrrepülés várható időpontja jövő év vége vagy 2025 eleje lesz. A misszióról szóló szerződést annak véglegesítését követően, hamarosan aláírjuk.”

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.