Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,97 Ft
Euró
385,56 Ft
Font
448,29 Ft
Bitcoin
61,788 $

Izgalomra vágysz? A Disney+-on rövidesen megjelenik a The Good Mothers!

A Berlinale első sorozatdíj nyertese, a The Good Mothers rövidesen megérkezik a Disney+ kínálatába.

Fotó: Disney+
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az új, igaz történeten alapuló olasz sorozat a ‘Ndrangheta maffiát mutatja be, azoknak a nőknek a szemszögéből, akik szembe mertek szállni a szervezettel. Három nő története, akik az életükért és gyermekeik jövőjéért küzdve megpróbálják meggyengíteni a bűnszövetkezetet. A sorozat, amely április 5-től lesz elérhető a streaming felületen, osztatlan sikert aratott a filmes szakmán belül: a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál idén bevezetett, legjobb sorozatnak járó elismerést is elnyerte.

Igaz történeten alapuló, izgamas sorozat érkezik

Fotó Disney+

Az igaz történeten alapuló „The Good Mothers” című sorozat három bátor nő életét meséli el, akik a ‘Ndrangheta maffián belül nőttek fel. Denise, Maria Concetta Cacciola és Giuseppina Pesce úgy döntöttek, hogy együttműködnek Anna Colace ügyésszel, aki nemrég érkezett Calabriába. Soron kívül Három ember életét vesztette egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Az ügyésznőnek az a megérzése támadt, amint Dél-Olaszországba érkezett, hogy a ‘Ndrangheta-klánok legyőzéséhez a nőkre kell összpontosítani. Ez igen kockázatos döntés, mivel a szervezet a kegyetlenségéről és az alvilági hatalmáról hírhedt. A nők életükért és gyermekeik jövőjéért küzdve megpróbálják meggyengíteni a bűnszövetkezetet, kitörni az elnyomásból, és együttműködni a hatóságokkal.

A „The Good Mothers” című sorozat a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be a „Berlinale Series” szekcióban és elnyerte a fesztivál történetének első sorozat díját.

„Az első Berlinale Series Award elnyerése nagy büszkeséggel tölti el az egész vállalatot. A Disney+ eredeti olasz produkciói számára ez egy fontos eredmény, egyfajta elismerése az arra irányuló elkötelezettségünk felé, hogy világszerte magas színvonalú tartalmat kínáljunk. Ez a díj az egész olasz Disney csapat kemény munkájának, valamint az olyan produkciós cégekkel való együttműködésének érdeme, mint a Wildside, a Fremantle Company és a House Productions. Reméljük, hogy „The Good Mothers” felkelti majd a közönség érdeklődését és izgalommal nézik végig a sorozatot”

– mondta Daniel Frigo, a The Walt Disney Company olasz, török, izraeli és görögországi országigazgatója.

A szereplők között tűnik fel Gaia Girace („Brilliáns barátnőm”), mint Denise Cosco, Valentina Bellè („A 22-es csapdája”, „A Mediciek hatalma”) alakítja Giuseppina Pesce-t, Barbara Chichiarelli („Suburra: Véres Róma”, „Bad Tales”) pedig Anna Colace bőrébe bújik. Francesco Colella („ZéróZéróZéró”, „Bizalom”) Carlo Cosco-t, Simona Distefano („Az első áruló”) Concetta Cacciola-t, Andrea Dodero („Thou Shalt Not Hate”) Carmine-t, Micaela Ramazzotti („Őrült boldogság”, „Toszkán szépség”) Lea Garofalo-t jeleníti meg a képernyőn. 

A Foreign Press Association díjnyertes újságíró, Alex Perry lebilincselő tényregénye alapján készült filmet, a BAFTA-jelölt Stephen Butchard („Baghdad Central”, „Az utolsó királyság”), adaptálta a filmvászonra.

A BAFTA- és EMMY-jelölt Julian Jarrold („A korona”, „Jane Austin magánélete”) és a díjnyertes Elisa Amoruso („Sirley”, „Chiara Ferragni: Unposted”) rendezésében készült projektet a House Productions („Sherwood”, „A csoda”) és a Wildside („Brilliáns barátnőm”, „Anna”) vállalat gyártja. Executive producerei Juliette Howell, Tessa Ross és Harriet Spencer a House Productions, Mario Gianani, Lorenzo Gangarossa a Wildside és Alessandro Saba a Disney+ részéről. Butchard és Jarrold egyben executive producerek is.