Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,71 Ft
Euró
401,23 Ft
Font
479,75 Ft
Bitcoin
62,661 $

Leszakadt egy fából készült gyaloghíd Békés megyében

2005-től használják, ám a szerkezetét már évekkel ezelőtt megtámadta egy gombafaj, ami a korhadásért és a süllyedésért is felelős.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A behir.hu beszámolója alapján a napokban leszakadt a dobozi Varga-Hosszai-főcsatornán (Holt-Fekete-Körös) átívelő híd, vagyis a kastélypark Kossuth téri bejáratánál található gyalogátkelő, ami állítólag már évek óta rossz állapotban volt.

Erről Köves Mihály, Doboz polgármestere azt mondta, 2005-től használják a fából készült hidat, amelynek szerkezetét évekkel ezelőtt megtámadta egy gombafaj, emiatt az korhadásnak indult, három éve pedig elkezdett süllyedni. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

„Az önkormányzat 2021-ben a Magyar Falu Programban pályázott egy új híd felépítésére, amely a szakértő szerint 20 millió forintba került volna. A pályázatot amiatt utasították el, hogy a híd két partja önkormányzati, míg a víz állami tulajdonban van”

– fejtette ki.

Majd hozzátette, miszerint a TOP Plusz fejlesztések között erre is juthat forrás, a pályázatokat pedig nyáron írják ki. Doboz a Békéscsabai járáshoz tartozik, így a járás egy külön rendszerben tudja a pályázatait benyújtani, s ezúttal a kastélypark korszerűsítése is szerepel majd a pályázati célok között.

„A hidat természetesen hamarosan elbontjuk”

– mondta a polgármester.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.