Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Legkevesebb 24 ember életét követelték az Egyesült Államokon végigsöpört tornádók

24 főre emelkedett a halálos áldozatok száma.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Korábban még 11 áldozatról lehetett tudni, ám a CNN legfrissebb jelentése szerint az Egyesült Államok déli és középnyugati területein végigsöpört nagy erejű tornádók legkevesebb 24 ember életét követelték. A helyi közösségek összefogtak, hogy a romok között kutassanak túlélők után, miután az országot a hétvégén ért tornádók hatalmas pusztítást és legkevesebb 24 ember halálát okozták.

A nagy erejű tornádók szinte a földdel tették egyenlővé az érintett területeket, miközben az ország déli területein élők arra készülnek, hogy vasárnap délután és hétfőn őket is elérheti a természeti csapás. A pénteken az Egyesült Államokat sújtó szélvihar nyomán több mint 50 tornádó keletkezett 7 államban.

A tornádók házakat és üzleteket zúztak össze, tetőket téptek le az épületekről, fákat csavartak ki és járműveket repítettek a levegőbe. Az államok egymás után erősítették meg halálos áldozatok számát, a legtöbb áldozatot pedig Arkansasból, Tennessee-ből és Indianából jelentették.

Az Arkansas állambeli Wynne-ben legkevesebb négy ember életét vesztette, miután a vihar jóformán lehántolta a gyepet egy focipályáról. A Tennessee állambeli McNairy megyében pedig legkevesebb hét ember vesztette életét, amikor két tornádó közvetlenül egymás után csapott le a területre, a földdel egyenlővé téve a lakóházakat.

Illinois államban négy ember hunyt el, miután pénteken beomlott a belvidere-i Apollo Színház teteje, miközben több mint 200 ember tartózkodott a színházban. Több tucatnyian megsérültek. Az Illinois állambeli Crawford megyében pedig három ember vesztette életét, amikor a tornádó megsemmisített egy lakóépületet, mely teljesen összeomlott.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.

Meghalt egy csecsemő a francia partoknál

Egy menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a francia partoknál, aminek következtében életét vesztette egy csecsemő.

Eltiltották az olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai botránymeccs után

Mindez azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, többek között a magyar válogatott részvételével.