Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Három brit férfit vettek őrizetbe a tálibok Afganisztánban

Scott Richards elmondta, hogy a PN több szemtanúval is beszélt, ezáltal arra következtetnek, hogy „félreértés” történt.

Fotó: Tálib milicista a helyszínt biztosítja Kabulban 2023. március 27-én, miután felrobbant a pokolgép egy öngyilkos merényletre készülő terroristánál a külügyminisztérium környékén. MTI/AP/Ebrahim Norúzi
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Presidium Network (PN) segélyszervezet nemrégiben közölte, miszerint a tálibok három brit férfit vettek őrizetbe Afganisztánban, ám állításuk szerint mindössze egy félreértésről van szó, s igyekeznek mielőbb helyrehozni a dolgokat.

A brit nonprofit szervezet, amelynek legfőbb célja a támogatásnyújtás a válsághelyzetben lévő közösségek számára, szombaton azt írta a Twitteren, hogy a fogvatartottak családjaival közösen azon dolgoznak, hogy elérjék a három férfi mielőbbi szabadon bocsátását. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Állításuk szerint az Egyesült Királyság Külügyi, Fejlesztési és Nemzetközösségi Hivatala is az ügy kapcsán tevékenykedik, ezért megpróbálják felvenni a kapcsolatot a fogvatartott brit állampolgárokkal, illetve támogatást nyújtanak a családjaiknak is.

Scott Richards, a PN társalapítója a Sky Networknek adott interjújában elmondta, hogy a szervezet több szemtanúval is beszélt, ezáltal arra következtetnek, hogy a három férfit „egy félreértés” miatt tartják fogva – írta a CNN.

Elmondása alapján az afganisztáni fegyveres erők egy olyan figyelmeztetésre reagáltak, miszerint egy bizonyos helyiségben fegyvereket tárolnak, ám ehhez engedélyük is volt, ami a házkutatás során „elkeveredhetett”. De úgy vélik, hogy a fogvatartottak jó egészségi állapotnak örvendenek, s nincs miért aggódni, illetve hamarosan megoldódik az ügy.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.