Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,71 Ft
Euró
401,23 Ft
Font
479,75 Ft
Bitcoin
62,661 $

Új rövidfilm készült a strandi vízimentők munkájáról

Ebben a vízimentők bemutatták, hogyan készülnek az idei szezonra.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hírek szerint új rövidfilm készült a strandi vízimentők munkájáról, amelyben az látható, hogyan száguld a mentőhajó egy mélyvízi mentéshez vagy egy viharban megsérült vitorlás legénységének megsegítésére.

Emellett bemutatják azt is, ahogyan a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) búvárszolgálata és műszaki mentési szakemberei kiemelnek egy elsüllyedt vitorlást – derül ki a hirbalaton.hu beszámolójából. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Ám nemcsak mentési helyzeteket láthatunk a videóban, hanem betekinthetünk a vízimentőképzés pillanataiba, a mentésirányítási központ működésébe, és a gyerektáborok résztvevői is megjelennek. Továbbá forgattak a prevenciós foglalkozásokon is, amelyeken egyebek között újraélesztést tanítanak az érdeklődőknek.

„A filmben bemutatottakat 23 év alatt építettük fel, és idén is a strandolók, a vízhasználók szolgálatába állítjuk. Nemcsak hazánk legnagyobb taván, hanem több más strandon is, ahol a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata látja el a vízimentést”

– áll a VMSZ közleményében, hozzátéve, hogy a rövidfilmet Varga Dezső és Varga Zsolt tévés szakemberek készítették.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.