Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Szlávik: nem a görbéket, hanem a számokat kell nézni

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai osztályának főorvosa az InfoRádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy a világnak egyelőre tudomásul kell venni, hogy amíg nincs védőoltás, más módszerekkel kell védekezni.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai osztályának főorvosa az InfoRádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy a világnak egyelőre tudomásul kell venni, hogy amíg nincs védőoltás, más módszerekkel kell védekezni.

Szlávik szerint mindenképpen figyelemmel kell kísérnünk az esetszámok alakulását, azt külön ki is emeli, figyelemre méltó, hogy az utóbbi napokban 30-50 körülire emelkedetek a napi átlagos esetszámok. A főorvos hozzáteszi, habár kétségtelen a növekedés, még így is jobban állunk, mint akár a szomszédos országaink. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Szlávik arra is kitér, hogy szerinte egyértelművé vált, ez a vírus nem olyan, mint sok más vírus, a meleg egyáltalán nincsen kártékony hatással a vírusra nézve, zavartalanul terjedt a kánikulában is. Ennek kapcsán fel is hívja a figyelmet: a maszkviselés és az otthonmaradás kicsit alábbhagyott, mivel az emberek nehezebben viselik a korlátozásokat a nagy melegben.

A főorvos úgy véli, ez nem egy olyan vírus, amelynek esetében hullámokról lehet beszélni, mert egyelőre nem tudni pontosan, hogyan működik a SARS-CoV-2 vírus, annyira új még a jelenség. Szlávik szerint hagyni kell a különböző hullámgörbék vizsgálatát, és az egyértelmű adatokra kell fókuszálni: a napi esetszámokra.

A becsléshez szerinte jó alapot szolgáltatnak a szennyvízminták is, ahol a koronavírus genetikai örökítőanyagának jelenlétét határozzák meg. Elmondása szerint a budapesti és a miskolci szennyvízmintákban már tapasztaltak némi növekedést, ezért nem érdemes majd meglepődni, ha a következő hetekben megugrik a koronavírus-fertőzöttek száma a két városban és környékén.

Szlávik emlékeztet mindenkit, továbbra is fel kell hívni mindenkinek a figyelmét, hogy nem a szabályokat szigorítják, hanem az eddig szabályokat kell pontosabban betartani. „Amíg nincs oltás, addig csak a maszk, a távolságtartás és a fertőtlenítés a védekezés módszere”, tette hozzá.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/30-uj-koronavirus-fertozottet-talaltak-az-orszagban/

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.