Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Felhős szombat után naposabb vasárnap várható

Tavaszias lesz a hétvége hőmérséklete, de záporok szinte bárhol előfordulhatnak.

Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Szombaton az ország délkeleti, keleti felén továbbra is felhősebb, másutt fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég. Az éjszaka második felétől a Tiszántúlon és a Dunántúlon lehetnek felhősebb körzetek, majd vasárnap döntően napos, gomolyfelhős idő várható kevesebb fátyolfelhővel.

Szombaton elszórtan, vasárnap főként a Dunától keletre alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is előfordulhat. Szombaton az északnyugati, vasárnap az északias szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 13 és 17 fok között valószínű.

A mediterrán térség nagy részén száraz, napos idő a jellemző, az elvonuló hidegfront következtében az elmúlt napokhoz képest mérséklődött a nappali felmelegedés. Közép- és Kelet-Európa felett ciklonok örvénylenek, amik mentén több helyről 30, 40 mm-t is meghaladó csapadékösszeget, helyenként zivatartevékenységet is jelentenek.

Továbbá Izland térségében egy elöregedő alacsony nyomású képződmény okoz számottevő esőzést. Észak-Európa időjárását sarkvidéki eredetű, nagyon hideg, száraz légtömeg alakítja, emiatt Skandinávia északi részén -10, -20 fok körüli minimumokat mérnek.

A Kárpát-medence időjárását a következő napokban Közép-Európa felett elhelyezkedő többközpontú ciklonrendszer határozza meg, mely több hullámban nedvesebb légtömeget szállít hazánk fölé.

MTI