Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,17 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
58,568 $

Még mindig nem érkeznek az EU-s pénzek, Navracsics Tibor szerint ez az oka

Konkrét jelzésekre konkrét megoldásokat dolgozott ki a kormány, de van egy kis késedelem.

Veszprém, 2023. január 21. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fõvárosa (EKF) nemzetközi sajtótájékoztatóján a veszprémi Pannon Egyetem aulájában 2023. január 21-én. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter abban bízik, hogy az év első felében, de legkésőbb az év végéig megérkezhetnek az EU-s pénzek, melyekre hosszú hónapok óta vár az ország.

Navracsics elmondta, hogy a törvénycsomag, melynek elfogadása elengedhetetlen feltétele az összeg folyósításának, néhány nappal később kerül az Országgyűlés elé, ám ez az Európai Bizottság tudtával történik. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

A késedelem ellenére is haladnak a tárgyalások

„Az igazságszolgáltatás függetlensége témakörében van egy-két olyan apróbb részlet, amely további egyeztetést kívánt, most már ezek az egyeztetések is a vége felé járnak és nem csak az Európai Bizottsággal, hanem az itthoni szereplőkkel is” – mondta az Inforádiónak.

„Törvényszövegről folynak a tárgyalások, ebből adódóan ezek konkrét megoldások, konkrét szövegjavaslatok, ezért is tart tovább. Az Európai Bizottság konkrétan jelezte azt is, hogy mit tart aggályosnak az igazságszolgáltatási rendszer jelenlegi működésében és hatáskörmegosztásában, így a megoldások is konkrétak” – részleteket azonban nem árult el Navracsics Tibor.

A miniszter elmondta, hogy az egyeztetések jól haladnak az EU-val, és jelen állás szerint nem jár majd forrásvesztéssel az uniós pénzek késése. Az azonban még kérdéses, hogy az év melyik részében kaphatja meg a támogatást Magyarország.