Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

54. pozitív doppingtesztjét produkálta a kenyai atlétika – megtisztítanák a sportágat

Esther Macharia szervezetében doppingszernek minősülő tesztoszteront mutattak ki.

fotó: illusztráció | unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A 35 éves sportoló versenyengedélyét bevonták, lebukásával a kenyai atlétikánál több alkalommal csak Oroszország és India produkált több pozitív tesztet – előbbi 92, utóbbi pedig 65 esetben.

Az AIU, vagyis a sportág tisztaságát felügyelő szervezet legújabb listáján 473 sportoló neve szerepelt, köztük a kenyaié is, aki ráadásul korábban komoly eredményeket is elért, melyeket nemzetközi szinteken is jegyeznek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Macharia megnyerte a 2011-es grazi maratont, tavaly pedig negyedikként ért célba a duluth-i versenyen, egyéni rekordot futva – adta hírül az MTI. 2014-ben a Dublin Maratonon is első helyen végzett, 2021-ben pedig az ezüstöt szerezte meg a tajpeji nemzetközi viadalon.

Az AIU vezetője, Brett Clothier kijelentette, hogy a kenyai kormány ötmillió dolláros, a sportág megtisztítását célzó programjától azt várja, hogy csökkenjen a doppingszerek használata, és helyreállítja a kenyai atlétika renoméját.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.