Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
452,44 Ft
Bitcoin
63,097 $

Mexikó elfogatóparancsot adott ki a 39 ember életét követelő tűzeset ügyében

Az amerikai határól nem messze, a mexikói Ciudad Juarezben lévő központban hétfőn keletkezett, 39 ember életét követelő tragédia kapcsán Mexikó több elfogatóparancsot is kiadott.

Fotó: EPA/Luis Torres
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, hétfőn tűz ütött ki a Ciudad Juarezben lévő, bevándorlókat fogva tartó központban, melyben 39 ember életét vesztette, további 27 pedig megsérült. A mexikói hatóságok emberölés bűntette miatt kezdték meg a nyomozást és több elfogatóparancsot is kiadtak.

A CNN jelentése szerint a mexikói kormány már legalább nyolc olyan személyt azonosított, akik felelősek lehetnek a halálos incidensben. Rosa Icela Rodriguez biztonsági miniszter közlése szerint köztük van két szövetségi ügynök, egy állami migrációs ügynök és egy magán biztonsági cég több tagja. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Sara Irene Herrerías Guerra, a mexikói főügyész emberi jogi ügyészségének vezetője szerint a közalkalmazottak és a magánbiztonságiak közül senki sem tett kísérletet arra, hogy kinyissa a lezárt ajtót, és lehetővé tegye a migránsok menekülését a lángoló létesítményből.

Kiderült, hogy a tűz akkor keletkezett, amikor a bevándorlók egy csoportja matracokat pakolt egymásra és meggyújtotta azokat: a központban a tragédia idején tartózkodó túlélők megosztották, hogy egy kisebb csoport gyújtotta a tüzet, miután épp tiltakoztak valami ellen.

A CNN birtokába jutott az a felvétel, melyet a központ belső részében található egyik biztonsági kamera vett fel, s mely felvételen látszik, hogy a tűz pillanatok alatt terjed el a fogdában a matracok felgyújtása után, de az is látszik, ahogy a fogvatartottak megpróbálnak kijutni a rácsok mögül, miközben a kapu zárva volt.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.