Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Kiderült: felújítják a Balaton-parti sétányokat

Eddig olyan tevékenységeket végeztek el, amelynek során a vízügy megtisztította a medret a móló körül, valamint felszámolta az illegális csónakkikötőt, de más intézkedéseket is végrehajtottak.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) bejelentette, miszerint a siófoki Aranyparton két mólóját is felújíttatta a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, majd átadja üzemeltetésre a siófoki önkormányzatnak. Emellett arról is beszámoltak, hogy a két móló állami tulajdonú, nem tervezik azok önkormányzati tulajdonba adását.

Az üzemeltetés kapcsán még tart az egyeztetés, a végső döntés pedig az áprilisi képviselő-testületi ülésen várható, ám a Siófok honlapján olvasható előterjesztések alapján az már kiderült, hogy az önkormányzat számára kedvező a két mólóért fizetendő bérleti díj. Állítólag azok turisztikai hasznosítását tervezik, bár előfordulhat, hogy engedélyeket is be kell majd szerezni (pl. csónakkikötő miatt). Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A Napi.hu beszámolója alapján eddig olyan tevékenységeket végeztek el, amelynek során a vízügy megtisztította a medret a móló körül, valamint felszámolta az illegális csónakkikötőt, míg a két móló környékéről 19 veszélyes acélkarót, 2 parti lejáró-rámpát, egy kislétrát, egy vízibicikli kiemelésére szolgáló stéget és egy horgonyt helyettesítő, életveszélyes eszközt távolítottak el.

Az OVF közölte, hogy a Balaton-parton idén több helyen is folytatódik a meder tisztítása, kiemelve, hogy az önkormányzatokkal és a vízi polgárőrséggel együttműködve eddig horgászkarókat, felborult stégeket, illegális bejárókat számoltak fel Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Örvényes területén, Balatonfűzfőn pedig a vasút védelmét szolgáló kőszórásra illegálisan telepített víziállásokat távolították el.

Mindemellett arra is fény derült, hogy ha mindenütt megvalósulna az összefogás, és lenne elegendő pénz, akkor is 6 évbe telne a Balaton teljes medrének mentesítése az oda nem való, sokszor veszélyes, illegális tárgyaktól, a helyzet javulásához pedig folyamatos ellenőrzésre, szemléletváltásra és a horgászok egyéni felelősségvállalására is szükség van.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.