Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Lemondott Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára

Fürjes Balázs ezzel együtt azt is bejelentette, hogy elhagyja a politikát.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond államtitkári megbízatásáról és más területen folytatja a munkát.

Fürjes bejegyzésében úgy fogalmazott, döntésének oka, hogy Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz.”

A posztban arra is kitért, hogy teljesen felhagy a politikával, s tervei szerint a magánszektorban városépítési feladatokban vesz majd részt. Arról is beszámolt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság felkérte arra, hogy pályázza meg a NOB-tagságot, melyről úgy fogalmazott, „ez óriási megtiszteltetés!”.

Ezért döntött úgy, hogy már most lemond a miniszterhelyettesi megbízásról, visszatér a civil élethez, és rugalmas munkát fog vállalni a magánszektorban, hogy „kellő erővel tudjak koncentrálni a nemzetközi sportdiplomáciai feladatokra is”.

Bejegyzését azzal zárta:

„Tizenkét éve folyamatosan dolgozom a kormányban, szép és fontos országépítő munkákban vehettem részt. A bizalmat mindig teljesítménnyel, munkával igyekeztem meghálálni. Ez a tizenkét év kormányzati munka, benne többek között a MOME Campus, a Ludovika Campus egyetemfejlesztések megvalósításával, a Puskás Aréna, az MVM Dome, a Duna Aréna, a Groupama Aréna felépítésével, a 2021-es budapesti úszó Eb, a 22-es vizes vb, az UEFA 2020 labdarúgó Eb budapesti részének, a világelső World Urban Games-nek a megszervezésével, Magyarország képviseletével a nemzetközi sportdiplomáciában, a budapesti városépítő munkával életem legszebb időszakai közé tartozik. Hálásan köszönöm a bizalmat!”

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.