Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Régóta tervezgeti, hogy külföldre megy síelni? Ezekre szüksége lehet

A megfelelő ruházat nagyon fontos, s ez a sífelszerelésre is igaz, ám van még néhány tanács, amit érdemes megfogadni.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nem kérdés, hogy külföldön síelni igazán izgalmas kaland, de mint bármely más esetben, úgy ilyenkor is fontos, hogy felkészültek legyünk, ezért a bama.hu összeszedte, mikre érdemes gondolni, mielőtt útnak indulunk.

Az nem kérdés, hogy a hideg időjárás miatt melegen és rétegesen kell öltözködni síeléskor, ám az sem mindegy, hogy milyen ruházatot választunk. Jól szellőző anyagokra van szükség, amelyek megfelelően tartják a testhőt és könnyen elvezetik az izzadságot. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Így a pamut ki is esett a körből, mivel az ilyen anyagból készült pulcsik, harisnyák könnyen magukba szívják a nedvességet, ezáltal rendkívül hideg érzetet keltenek, tehát válasszunk inkább merino gyapjú vagy műszálas textil alapú aláöltözőket, zoknikat és pulóvereket.

Az eszközökről és a biztosításról sem szabad elfeledkezni

A következő dolog, amire oda kell figyelni, hogy csak megfelelően karbantartott, méretben tökéletesen passzoló eszközöket szabad használni, ezért a saját sífelszerelést minden évben el kell vinni éleztetni és waxolni.

Emellett fontos ellenőrizni a kötéseket, hogy a súlynak és méretnek megfelelően legyenek beállítva, nem megfeledkezve arról, hogy mindig legyen nálunk kényelmes bukósisak, a látótérnek megfelelő síszemüveg, valamint vízhatlan, bőrbetétes síkesztyű.

Az utolsó lépés az, hogy ne feledkezzünk el gondoskodni a biztosításról, hiszen síelés közben bármikor érhetnek minket váratlan balesetek, amelyek orvosi ellátást igényelnek, de egy biztosítás akkor is jól jöhet, ha valami miatt mégsem tudunk elmenni az útra.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.