Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,92 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,06 Ft
Bitcoin
62,961 $

Közel 8 millió jogosítvány- és útlevélszámot loptak el Ausztráliában

Az adatvédelmi incidens március 16-án történt, a Latitude Holdings digitális fizetési és hitelezési cég pedig hétfőn jelentett az esetről, mely 7,9 millió embert érint.

Fotó: Unsplash/Clint Patterson
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint a Latitude Holdings digitális fizetési és hitelezési cég hétfőn közölte, hogy március 16-án 7,9 millió ausztrál és új-zélandi jogosítványszámot loptak el egy nagyszabású információlopás során. Az ellopott jogosítványszámok mellett mintegy 53 ezer útlevélszámot is elloptak, és kevesebb mint 100 ügyfél havi pénzügyi kimutatásához is hozzáfértek.

A melbourne-i székhelyű vállalat azt is elárulta, hogy további 6,1 millió adatot is elloptak 2005-ig visszamenőleg, hozzátéve, hogy azok az ügyfelek, akik úgy döntenek, hogy pótolják az ellopott személyazonosító okmányukat, visszatérítést kapnak. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Ahmed Fahour vezérigazgató egy közleményben igyekezett megnyugtatni az érintetteket, miközben a március 16-i bejelentést követően a Latitude részvényei szinte azonnal 2,5 százalékos esést produkáltak.

A március közepén történt adatvédelmi incidens azonban már nem az első Ausztráliában:az elmúlt hónapokban számos ausztrál cég számolt be kibertámadásokról, szakértők szerint pedig ez az ország kiberbiztonsági ágazatának létszámhiányával magyarázható.

Miután több nagyobb ausztrál vállalat is jelentett adatvédelmi incidensekről, a hatóságok fokozták a kiberbiztonság megerősítésére irányuló erőfeszítéseket, melynek keretében szigorúbb adatmegosztási szabályokat vezettek be a hasonló incidensek elkerülése érdekében.