Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Kiszivárgott a Twitter forráskódja, Elon Musk jogi lépéseket tesz

A platform követeli a GitHubtól, hogy azonosítsa a személyt, aki kiszivárogtatta a Twitter forráskódjának egy részét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian jelentése szerint a Twitter közölte, hogy forráskódjának egy része valahogyan felkerült az internetre, hozzátéve, hogy az Elon Musk tulajdonában lévő közösségi médiaplatform jogi lépéseket tesz a szivárogtató azonosítása érdekében.

A Twitter pénteken nyújtotta be beadványát egy bírósághoz, mely szerint azt követelik a GitHubtól, hogy azonosítsák azt a személyt, aki nyilvánosan közzétette az interneten a platform forráskódjának egy részét. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A GitHub már leszedte a kiszivárgott kódot, ám a Twitter a bírósághoz fordult, hogy kötelezze a Microsoft tulajdonában lévő vállalkozást, hogy „azonosítsa az állítólagos jogsértőt vagy jogsértőket, akik a Twitter forráskódját a Twitter engedélye nélkül tették közzé a GitHub által üzemeltetett rendszereken”.

A kódot egy FreeSpeechEnthusiast nevet használó GitHub-felhasználó tette közzé az interneten, felhasználóneve pedig egyértelműen egy üzenet Elon Musknak, aki „a szólásszabadság abszolutistájaként” hivatkozik magára.

Egyesek szerint Musk attól tart, hogy jelenlegi és korábbi munkatársai szabotálják, miután a Twitter 7500 alkalmazottjának felét azonnal kirúgta, és visszaállította a korábban felfüggesztett jobboldali fiókokat, köztük Donald Trumpét.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.