Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,69 Ft
Bitcoin
62,634 $

Igen költséges móka a budapesti dugóban történő araszolás

A budapesti dugóhelyzet egy útra vetítve javult ugyan a tavalyi évben, ám még is így komoly költséget emészt fel a csigatempójú araszolás.

MTI Fotó: Mónus Márton
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Totalcar jelentése szerint a navigációs rendszereket fejlesztő Tomtom idén is összeállította a globális dugórangsort, melyben mintegy 400 várost vizsgálnak. A rangsort az alapján állítják össze, hogy egy 10 kilométeres távot mennyi idő alatt lehet megtenni az adott városban.

A rangsor szerint Budapesten javult a helyzet, mivel a 10 kilométeres távhoz a 2021-ben mért 22 perc után tavaly csak 21 perc 40 másodpercre volt szükség. A ranglista legrosszabbul teljesítő városa London volt, ahol 10 kilométert több mint 36 perc alatt lehet csak megtenni autóval. Soron kívül Kórházba kellett szállítani a DK-s képviselőjelöltet, akit vasárnap megtámadtak Jászapátiban

Londont követi az indiai Bengaluru 29 perc 10 másodperccel, majd Dublin a maga 28 és fél percével. Ha a régiós országok fővárosait vizsgáljuk, úgy Bukarest rosszabbul áll a magyar fővároshoz képest 27 perces eredményével, ám Varsó (20 perc) Prága (16 perc) és Pozsony (13 perc) jobban szerepelt, mint Budapest.

Az is kiderült, hogy melyik volt Budapest leglassabb napja: tavaly szeptember 22. csütörtök volt, amikor több mint 26 percet vett igénybe egy 10 kilométeres táv megtétele.

A torlódásokat is mérték: a ranglista alapján a torlódások 92 órát, vagyis közel 4 egész napot vettek el az autósok életéből, a statisztika szerint pedig az utazások költsége 249 237 forintra rúgott, míg a dugóban araszolás ebből 63 ezer forintos kiadást tett ki.