Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Pendrive-nak álcázott robbanószerkezet sebesített meg egy újságírót

Újságírókat támadtak meg Ecuadorban postán küldött, levélborítékba rejtett robbanószerkezetekkel.

Fotó: Twitter / Policía Ecuador
Dél-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az egyik szerkesztőség alkalmazottja megsérült, amikor kinyitotta a levelet, írja a BBC.

Az érintett elmondása szerint a robbanószerkezet úgy nézett ki, mint egy USB-eszköz, ám amikor az újságíró bedugta a számítógépébe, az felrobbant. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

A támadás célpontjaiként szolgáló konkrét hírszerkesztőségeket, nem nevezték meg, a leveleket azonban legalább öt különböző ecuadori szervezetnek küldték el. Juan Zapata belügyminiszter szerint az összes eszközt ugyanabból a városból küldték, hármat Guayaquilba, kettőt pedig a fővárosba, Quitóba címeztek.

Az ecuadori főügyész megerősítette, hogy terrorizmus elleni nyomozás indult az ügy kapcsán, a rendőrség pedig arról tájékoztatott, hogy felrobbantották a TC Televíziónak küldött eszközök egyikét.

A kormány elítélte a támadásokat, a szólásszabadságot pedig tiszteletben tartandó jognak nevezte.

Ecuadorban az utóbbi időszakban megnövekedett az erőszakos cselekedetek száma, ami Guillermo Lasso elnök szerint leginkább a kábítószer-kereskedő bandák közötti, területért és ellenőrzésért folytatott versengés eredménye.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.