Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Több tízezren, köztük rengeteg gyerek halt meg a szárazság miatt Szomáliában

Tavaly mintegy 43 000 ember halt meg Szomáliában a folyamatos szárazság miatt, amely az ország történetében a legsúlyosabbnak számít.

Fotó: Pexels / Illusztráció
Afrika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF által közzétett jelentés szerint 2022-ben több tízezerre rúgott a szomáliai aszály okozta halálos áldozatok száma, ám a probléma tovább folytatódik, mivel a becslések szerint idén is több tízezer ember veszíti életét az afrikai országban.

„A jelenlegi válság még messze nem ért véget”, áll a jelentésben, amely szerint csak az év első felében 18-34 ezerre tehető az aszály okozta halálesetek száma. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

„Szomália és a vele szomszédos országok, mint Etiópia és Kenya zsinórban hatodik évben néznek szembe a szárazsággal, miközben az emelkedő globális élelmiszerárak is súlyosbítják az élelmiszerválságot”, írja az AP.

Szakértők szerint Szomália halmozottan hátrányos helyzetbe került, ugyanis a szárazság miatt eleve komoly gondokkal küzdenek, amit az élelmiszerárak drágulása csak még tovább bonyolít, az meg már csak hab a tortán, hogy a humanitárius segélyek is lecsökkentek, ugyanis az adományozók a kialakult helyzet miatt Ukrajnát helyeik előtérbe.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.