Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

Nemi erőszak miatt nyomoznak ellene, mégis meghívót kapott a PSG világsztárja

A marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívót küldött Asraf Hakiminek, aki ellen nyomozás folyik Franciaországban nemi erőszak vádjával.

Párizs, 2023. február 14. Asraf Hakimi, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ, Paris Saint-Germain-Bayern München mérkõzésén Párizsban 2023. február 14-én. MTI/EPA/Teresa Suarez
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Asraf Hakimi meghívót kapott a marokkói válogatott két barátságos mérkőzésére Brazília és Peru ellen az ellene nemi erőszak miatt folyó nyomozás ellenére. A szövetségi kapitány, Valid Regragui elmondta, az országa támogatja a PSG védőjét.

„Mi, minden marokkói Asraf mögött áll. Addig, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, ártatlannak kell tekinteni” – idézi az ESPN azt a Regraguit, aki az első meccseire készíti a csapatot a tavalyi Világbajnokságon elért elődöntő óta. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

Hakimi ellen március 3-án emeltek előzetes vádat nemi erőszak ügyében nanterre-i ügyészek, miután egy 24 éves nő azt mondta, a futballista otthonában megerőszakolta, míg a védője szerint csak a kártérítésre utazik a feljelentő.

Hakimi elhagyhatja Franciaországot és a PSG múlt heti, Bayern München elleni BL-mérkőzésén is pályára léphetett. Marokkó Tangerben fogadja Brazíliát március 25-én, majd Madridba utaznak, ahol három nappal később Peruval játszanak.

Regragui hétfői sajtótájékoztatóján beszélt Hakimiről: „Szoktam beszélni Asraffal, ahogy minden játékos. Nyugodt, és ez a lényeg. A pályán és azon túl is nagyon erős. Elsősorban a futballal kell foglalkoznunk. A többi ügy intézésére megvannak az emberei.”

Marokkó tavaly az első afrikai csapat lett, akik a Világbajnokság elődöntőjébe jutott. A csapat a csoportmeccsek során Belgiumot, a kieséses szakaszban pedig Spanyolországot és Portugáliát is megverte. Az elődöntőkben Franciaországtól, a harmadik helyért Horvátországtól kaptak ki. Hakimi teljesítménye alapján bekerült a torna legjobb 11 játékosa közé.

Kína útjára indította a Csang'e-6 szondát a Hold sötét oldalának tanulmányozására

A cél, hogy felfedezzék a Hold sötét oldalát.