Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,384 $

Megszűnik az oltási igazolvány, de erre még jó lehet

Nemrégiben fontos részletek jelentek meg arról, milyen funkciója marad a plasztikkártyának, vagyis továbbra sem kell kidobni.

Fotó: Egy nő felmutatja védettségi igazolványát egy belvárosi edzőterem vendégpultjánál Nyíregyházán 2021. május 3-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, miszerint a kormány úgy döntött, hogy megszünteti az oltási igazolványt, mivel a jelenlegi járványügyi helyzet sem Magyarországon, sem pedig külföldön nem indokolja a védettség igazolását, illetve már korlátozások sincsenek érvényben.

A hétvégi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet viszont újabb részleteket is tartalmazott, például azt, hogy a folyamatban lévő, a védettségi igazolvány kiállítására, pótlására vagy cseréjére irányuló eljárásokat megszüntetik. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

Illetve az is nyilvánvalóvá vált, hogy ha a plasztikkártyát időközben már előállították, természetesen meg fogja kapni a jogos tulajdonosa, bár többekben felmerülhetett, hogy vajon mihez tud majd kezdeni a védettségi igazolvánnyal, ha már nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz rá szükség a jövőben.

A Világgazdaság összefoglalója alapján a kormányrendeletből az is kiderült, hogy a már létező hatósági igazolvány a megjelenített adatok igazolására felhasználható marad, s ez az uniós digitális covid-igazolvány esetében is igaz.

Ám fontos, hogy a védettségi igazolványt önmagában nem, csak más, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt fogadják majd el.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.