Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,108 $

Jelentősen csökkentek az „igazolt patkányfertőzések” a fővárosban

Rendkívül pozitív hír érkezett a budapesti „patkányhelyzetről”: az RNBH Konzorcium közlése szerint ugyanis 70 százalékkal csökkent az „igazolt patkányfertőzések” száma.

...svg content...MTI Fotó: Kovács Attila
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Rovért Kft., a Növényvédő és Kártevőirtó Kft., a Hygiénia Kft. és a Bogármérnökség Kft. alkotta konzorcium (RNBH Konzorcium) vasárnap arról számolt be az MTI-nek, hogy tevékenységül 2018-as kezdete óta az „igazolt patkányfertőzések” mintegy 70 százalékkal csökkentek Budapesten.

Tájékoztatásuk szerint a Rovért Kft., a Növényvédő és Kártevőirtó Kft., a Hygiénia Kft. és a Bogármérnökség Kft. alkotta konzorcium közbeszerzésen kapott tevékenysége március 10-én lezárult. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A konzorcium 2021-ben nyílt közbeszerzési eljáráson kapott újabb két évre megbízást a patkányirtási feladatokra, az idén azonban a korábbi vállalkozó vezette konzorcium ajánlatát nyilvánították nyertessé.

Jelentős mértékben csökkentették a parkányfertőzéseket

Az RNBH Konzorcium közleményében hangsúlyozta, folyamatosan azon dolgoztak, hogy a 2012. óta romló fővárosi patkányfertőzöttségi szintet megállítsák, visszafordítsák. A közleményben megosztották:

„Jól látható a folyamatos javulás a tevékenységre kiírt közbeszerzési pályázatok adatai alapján, míg 2020-ban még éves szinten 11 000, 2022-ben már csak 8600 lakossági bejelentéssel kalkuláltak, míg az azóta regisztrált tényadat ennél is jóval alacsonyabb, alig haladja meg a 6000-et, azaz havi átlagban 500 helyszínre vonatkozó bejelentéssel kell számolni, ez öt évvel ezelőtt 1000-1500 között mozgott.”

Kiemelték továbbá, hogy „elfogadható, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően alacsony fertőzöttségi szinten” adják át a tevékenységet.

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Az elmúlt évek legerősebb csapata állhatott össze a Ferencvárosnál

Nagy összegeket költött el a Ferencváros ezen a nyáron átigazolásokra, aminek meg lehet az eredménye, és nemcsak az NB1-ben.

Kombájnnak ütközött egy vonat Gátér közelében

Újabb vonatbaleset történt, ezúttal Gátér közelében, ahol egy vonat és egy kombájn ütközött össze egymással.