Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
401,56 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,802 $

Március óta nem látott intenzitással tért vissza a koronavírus-járvány

A pandémia eddig összesen 21 millió embert fertőzött meg az egész világon, közülük 768 ezren vesztették életüket, vakcina hiányában pedig napról napra rosszabbodik a helyzet.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A pandémia eddig összesen 21 millió embert fertőzött meg az egész világon, közülük 768 ezren vesztették életüket, vakcina hiányában pedig napról napra rosszabbodik a helyzet.

Vasárnap virradóra a dél-koreai hatóságok bejelentették, hogy 24 óra leforgása alatt 279 koronavírus-beteget regisztráltak, ami rekordmagas értéknek számít, hiszen legutoljára még tavasszal számoltak be ennyi fertőzöttről. Soron kívül Orbán Viktor célja az 1 millió forintos átlagkereset elérése Magyarországon

A Koreai Járványmegelőzési Központ jelentése szerint 267-en a fővárosban, Szöulban és környékén kaphatták el a COVID-19 kórokozóját, ami azt jelenti, hogy a közösségi terjedés újabb fázisa kezdődhetett el. Az országban eddig összesen 15 318 pácienst azonosítottak, 305-en sajnos nem élték túl a fertőzést.

Mindeközben a görög Közegézségügyi Szervezet arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy 230 új esettel 6 858-ra növekedett a koronavírus-betegek száma az országban, az áldozatoké pedig 3-mal 226-ra ugrott meg. A turizmus fellegvárának tartott Görögországban kénytelenek voltak a fokozatos enyhítések után Athénban és más régiókban kötelező jelleggel bezárni a bárokat, a kávézókat és az éttermeket éjféltől reggel 7 óráig.

A világ számára eddig mintapéldaként szolgáló Új-Zélandon 13 COVID-19 pácienst regisztráltak az egészségügyi hatóságok, ezért nem kizárt, hogy a második hullám kitörése korábban jöhetett el, mint azt gondolták.

Az összes fertőzött valószínűleg közösségi terjedés következtében vált a vírus hordozójává – mindannyian a legutóbbi, aucklandi gócponthoz köthetőek. Az aktív esetek száma a szigetországban 69-re emelkedett, a kormány emiatt újból szigorú óvintézkedéseket léptetett életbe.

Dél-Afrika elnöke, Cyril Ramaphosa úgy gondolja, hogy elérték a COVID-19 járvány tetőpontját, ezért minden erejével a korlátozások feloldását szorgalmazza a gazdaság újjáélesztése céljából. Miközben az adatok pont az ellenkezőjéről tanúskodnak, az államfő hajthatatlan, így nemsokára a távolságtartás és a maszkviselés szabályait alkalmazva újranyithatnak a vendéglátóipari egységek, valamint ismét szabadon közlekedhetnek az állampolgárok a tartományok között.

Mexikóban a kormány döntéshozói megerősítették, hogy összesen 200 millió adag koronavírus elleni védőoltásra lenne szükségük, ezért megkezdték a tárgyalásokat az illetékes vállalatokkal. A mexikói és az argentin vezetők az AstraZenecával köthetnek nemsokára üzletet, melynek értelmében 2021-re 150 millió COVID-19 vakcinát szállítanának a latin-amerikai régióba.

Franciaországban arra kérték meg a lakosságot, hogy munkahelyen is viseljenek maszkot, mivel egyetlen nap alatt újból 3 ezernél több koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Az egészségügyi minisztérium beszámolója alapján már egymás után negyedik napja kirívóan magasak az értékek, az országban egyre több gócpontot detektáltak az elmúlt hetekben.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hogy-all-jelenleg-a-koronavirus-elleni-vedooltas-fejlesztese/