Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Kilenc vármegyére adtak ki másodfokú riasztást erős széllökések veszélye miatt

A másodfokú riasztásra amiatt volt szükség, mert erős széllökések lehetségesek a térségben.

Fotó: Unsplash/Misael Silvera
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki kilenc vármegyére is szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat. A meteorológiai szolgálat az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád vármegyékre. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Esőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben Vas, Zala, Tolna, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Békés vármegyékben. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, markáns hidegfront vonul át az ország fölött, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, a  legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

Kora reggel a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein a déli órákig helyenként 90-100 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, majd este csillapodik a szél – írták.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.