Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,46 Ft
Font
454,00 Ft
Bitcoin
64,128 $

III. Károly testvérének, Eduárdnak adományozta az Edinburgh hercege címet

Korábban a 2021-ben elhunyt édesapjuk, Fülöp volt az edinburgh-i herceg, aki az esküvője napján, még 1947-ben kapta meg a rangot.

Fotó: Eduárd wessexi gróf II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg negyedik gyermeke látogatást tesz a rigai Nemzeti Könyvtárban 2018. október 9-én. (MTI/EPA/Toms Kalnins)
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Buckingham-palota nemrégiben bejelentette, miszerint a néhai II. Erzsébet királynő legfiatalabb gyermekét, Eduárdot nevezték ki Edinburgh új hercegének, s a címet, amely élete végéig megilleti majd, III. Károly király adományozta testvérének az 59. születésnapja alkalmából.

Korábban a 2021-ben elhunyt édesapjuk, Fülöp volt az edinburgh-i herceg, aki az esküvője napján, még 1947-ben kapta meg a rangot (öt évvel II. Erzsébet trónra lépése előtt), amelyet haláláig viselt – derül ki a BBC beszámolójából. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Emellett úgy tudni, Fülöp herceg mindig is a fiatalabb gyermekét szerette volna utódjának, ám a végső döntés meghozatalát Károlyra hagyta, Eduárd korábbi rangját pedig a 15 éves fia örökli, így mostantól Jakab korábbi severni algróf a wessexi gróf.

A 24.hu beszámolója alapján a palota sajtóközleményében azt is kiemelték, hogy a király örömmel adományozta a címet testvérének, s Edinburgh új hercege és hercegnéje „büszkén folytatja Fülöp herceg örökségét”.

A leírás szerint ez többek között azt jelenti, hogy segítséget nyújtanak a legkülönbözőbb hátterű fiataloknak, illetve lehetőséget teremtenek számukra, hogy „teljes mértékben kiaknázhassák az önmagukban rejlő képességeket”.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.