Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Durván elszálltak az albérletárak a Balaton körüli megyékben

Az év első hónapjában tapasztalt drágulás több dolognak köszönhető, például annak, hogy a felsőoktatásban a keresztféléves oktatásban tanuló diákok egy része bérlőként megjelent a piacon.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint irányváltás következett be az albérletpiacon, mivel havi összevetésben az átlagos bérleti díjak országos szinten 1,7%-kal nőttek, holott november és december között csökkenés volt megfigyelhető ebben a szegmensben.

Az év első hónapjában tapasztalt drágulás több dolognak köszönhető, például annak, hogy a felsőoktatásban a keresztféléves oktatásban tanuló diákok egy része bérlőként megjelent a piacon, mások pedig a magas kamatok miatt elhalasztották a lakásvásárlást, illetve 16%-kal nőtt a minimálbér. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Kiderült az is, hogy a lakbérek éves szinten 20%-kal nőttek, viszont az inflációs hatással együtt, azaz reálértéken az országos és a budapesti lakbérek idén januárban 15 és 13%-kal maradtak el a 2020 januári rekordszintektől – írta a hirbalaton.hu.

Somogy, Veszprém és Zala megyében így alakultak az árak

A hosszú távú adatokból látható, hogy Somogy megyében egy év alatt 17,4%-kal, 2015-höz képest pedig 85,6%-kal nőttek az átlagos lakbérek, s a megyére jellemző átlagos bérleti díj 130 ezer forintot tett ki, míg a megyeszékhelyen ez átlagban 99 ezer forint volt.

Emellett Siófokon 132 ezer forint, Balatonszárszón 140 ezer forint, Zamárdiban 180 ezer forint, Balatonlellén pedig 450 ezer forint volt a havi bérleti díj, s Veszprém megyében egy év alatt 15%-kal, míg 2015-höz képest 97,3%-kal nőttek az átlagos lakbérek.

A megyére jellemző átlagos bérleti díj 160 ezer forintot tett ki, a megyeszékhelyen viszont átlagban 152 ezer forintot kértek el ezért, illetve Pápán 120 ezer forint, Tapolcán 133 ezer forint, Balatonfüreden 200 ezer forint, Balatonalmádiban pedig 312 ezer forint volt a havi lakbér.

Zala megyében egy év alatt 20%-kal, 2015-höz képest 56,3%-kal nőttek az átlagos lakbérek, s a megyére jellemző átlagos bérleti díj 120 ezer forintot tett ki, míg a megyeszékhelyen átlagban 140 ezer forintot kértek el ezért. Továbbá Nagykanizsán 80 ezer forint, Zalakaroson 100 ezer forint, Keszthelyen 135 ezer forint, Hévízen pedig 195 ezer forint volt ugyanez.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.