Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Csütörtökön már átléphetjük a 20 fokot

A nyugati tájakon lesz a melegebb.

Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, időszakosan jobban elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Szerdán estig kisebb csapadék előfordulhat, éjszaka nagyobb eséllyel északon, északkeleten eshet.

Csütörtökön a délelőtti órákban még sok lesz a felhő, majd délutánra szakadozik, és egyre inkább gomolyosodik a felhőtakaró. A nap második felében már sokfelé napos, gomolyfelhős idő várható. Összességében több helyen lehet eső, zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Utóbbira nagyobb esély a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, illetve a déli országrészben van.

Szerdán a déli, délnyugati szél kevés helyen, csütörtökön már nyugati szél nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 21 fok között alakul, a nyugati tájakon lesz a melegebb.

Időjárási helyzet Európában: Szárazföldünk időjárását továbbra is a mozgalmasság jellemzi. Több alacsonynyomású légörvény is megtalálható Európa felett, ebből az egyik éppen a Brit-szigetek térségében, Franciaországban, illetve Nyugat-Németországban okoz felhős, csapadékos időt, ahol az eső mellett néhol havas eső, hó is előfordul.

Egy másik ciklon a Balti-tenger felett örvénylik, aminek a frontjai mentén többfelé havazik. A legmelegebb az Ibériai-félsziget keleti részén van, ott néhol 25 fokot is elérte a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence fölé csütörtök estig enyhe, nedves levegő áramlik, így több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

MTI

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.