Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,07 Ft
Euró
389,24 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
57,599 $

Állatkínzással gyanúsítanak egy dél-koreai férfit, aki ezer kutyát tartott a birtokán

A gyanúsított beismerte, hogy halálra éheztette az állatokat, amelyeket az utcáról fogadott be, ám a Care állatvédő csoport szerint a férfit kutyatenyésztők bérelték fel.

Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A dél-koreai rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz egy hatvanas éveiben járó férfivel szemben, miután fény derült rá, hogy az ország északnyugati részén, Kjonggi tartományában található háza területén több mint ezer kutyát tartott.

A gyanúsított beismerte, hogy halálra éheztette az állatokat, amelyeket az utcáról fogadott be, ám a Care állatvédő csoport szerint a férfit kutyatenyésztők bérelték fel, hogy „megszabaduljon” a kutyáktól, amelyek valamilyen oknál fogva már nem voltak „hasznosak” számukra. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

A Korea Herald értesülése szerint a férfi állatonként 7,70 dollárt kapott, majd később bezárta őket és hagyta, hogy éhen pusztuljanak, az állatvédelmi törvény értelmében pedig akár 3 év börtönbüntetést vagy 23 ezer dollár pénzbírságot kaphat.

A Care hozzátette, miszerint a férfi házából négy kutyát mentettek ki, amelyek közül kettő kritikus állapotban volt az alultápláltság és a súlyos bőrbetegségek miatt, ezért egy állatorvosi klinikára vitték őket – írta az SCMP.

A jangpjeongi önkormányzat közölte, hogy az elpusztult állatokat még ezen a héten elszállítják, illetve az is kiderült, hogy 2019-ben 914-re emelkedett az állatkínzásos esetek száma, holott ez 2010-ben még 69 volt, ami rendkívül aggasztó.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.