Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,27 Ft
Euró
385,44 Ft
Font
449,32 Ft
Bitcoin
65,840 $

Nagy döntést hoztak a brit tűzoltók

A javaslat 7%-os fizetésnövelés júliusig visszamenőleg, illetve további 5% idén július 1-jétől, ami Matt Wrack FBU-főtitkár szerint „jelentős váltásnak” mondható.

...svg content...Fotó: Tűzoltók tüntetnek a parlament londoni épülete előtt 2022. december 6-án. MTI/EPA/Andy Rain
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A brit tűzoltók januárban országos sztrájk mellett döntöttek, s ez lett volna az első nagyobb megmozdulás 2003 óta, bár az tény, hogy a közalkalmazottak tavaly nyár óta sztrájkolnak az inflációt követő béremelésért.  

Ám a Tűzoltó Szakszervezet (FBU) most arról számolt be, hogy a szavazók 96%-a rábólintott az új béremelési ajánlat elfogadására, s a javaslat 7%-os fizetésnövelés júliusig visszamenőleg, illetve további 5% idén július 1-jétől, ami Matt Wrack FBU-főtitkár szerint „jelentős váltás” a korábbi, mindössze 2%-os béremelési ajánlathoz képest. Soron kívül Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelőtől is

Rishi Sunak miniszterelnökre korábban nagy nyomást gyakoroltak, hogy segítsen véget vetni az ápolók, mentősök, tanárok, köztisztviselők és vasúti dolgozók által kiváltott sztrájkhullámnak, ám ő nem ment bele a tárgyalásokba, mondván, ez az érinett tárcák feladata – írta a CNA.

Majd hozzátette, a béremelési javaslatot a szektoronként erre a célra felállított testületek teszik meg, amelyek számos lényeges szempontot figyelembe vesznek ennek megállapításakor, például azt, hogy a javasoltnál nagyobb béremelés tovább pörgetné az inflációt, de azt is, mit jelentene ez a gazdaságra nézve.

Ezt követően olyan jogszabálytervezeteket vázolt fel, amelyek biztosítják, hogy munkabeszüntetések idején se lehessen gond a kulcsfontosságú területeken (pl. tűzoltóság, vasút), bár ezt az FBU és más szakszervezetek is ellenezték.

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.