Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Hasznos harcművészeti leckét kaptak az amerikai katonák egy thai bajnoktól

Thaiföld „nemzeti harcművészete” az amerikai hadgyakorlatokon is fontos szerepet játszik.

Fotó: unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Muaj Thai leckéket kaptak az amerikai katonák egy thaiföldi bajnoktól a „Cobra Gold” elnevezésű gyakorlatsorozat során, melyet évente rendeznek meg a délkelet-ázsiai országban.

A katonák Sombat Bachamek, becenevén Buakaw, vagyis Fehér Lótusz instrukciói alapján végezték a harcművészeti mozdulatsorokat. A bajnok ezt követően szóban is elmondta, miért fontos számukra a thai boksz. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

„Minden egyes amerikai katona, aki eljött az idei Cobra Gold gyakorlatra, megismerhette és tanulmányozhatta a mi nemzeti harcművészetünket” – mondta Buakaw.

A 42. alkalommal megrendezett Cobra Gold gyakorlaton idén 30 országból 7394 katona vett részt. Adam Castle amerikai katona elmondta, hogy fontos számukra, hogy a világ egyik legjobbjától tanulhattak.

„Nagyon jó volt elsajátítani olyan készségeket, amelyeket magunkkal vihetünk és hasznát is vehetjük a jövőben” – tolmácsolta a CNA Castle szavait.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.