Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Hétfőn sem lesz túl meleg

A hétfői nappali hőmérséklet maximuma 9°C körül alakul, de a déli tájakon ez 13°C is lehet.

Fotó: Unsplash/Bruno Kelzer
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelent/várható időjárás hétfő éjfélig: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Hétfő hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, majd az ország északi felén másutt is előfordulhat eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás is. Délen a nagyobb területen alakulhat ki eső, zápor, oda a csapadék zöme a nap második felében érkezik.

Az északnyugati, nyugati szél vasárnap az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében időnként megerősödik, hétfőn élénk déli, délnyugati szél lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, +3 fok között, északkeleten néhol -3 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Európa nyugati részének időjárását anticiklon alakítja, ahol kevés a felhő vagy vékony felhőzet takarja az eget, és csapadékról sem érkezik jelentés. Ez a magasnyomás benyúlik az Alpok és Olaszország fölé is, ahol többnyire napos, csendes idő van.

Ezzel szemben a Földközi-tenger keleti medencéjében elöregedő mediterrán ciklon helyezkedik el, ott sok a felhő, és többfelé esik az eső, néhol zivatarok is kialakulnak. Ugyancsak ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság felett is, amelynek hátoldalán hideg légtömeg érkezik Skandinávia, Lengyelország, Németország és Oroszország fölé. Ezeken a területeken elszórtan havazik, illetve hózáporok alakulnak ki. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását is ez a légörvény határozza meg, felhős idő várható vegyes halmazállapotú csapadékkal.

(MTI)