Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

A Windows 10 menetel, a Windows 7 zuhan, és a Windows 11?

A Windows 7 egyértelmű zuhanórepülésben van, miközben a Windows 11 helyett továbbra is a Windows 10 áll a népszerűségi lista élén.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

A Statcounter minden hónapban jelentést készít a Windows különböző verzióinak piaci részesedésének alakulásáról, mi pedig a Microsoft operációs rendszerének februári trendjeit vesszük most szemügyre.

A statisztikák első tanulsága a Windows 7 erőteljes visszaesése, amely mindössze 5.34%-os piaci részesedéssel bír, míg tavaly ugyanekkor még 9,55%-on állt. A csökkenés logikus, ha figyelembe vesszük, hogy a redmondi cég az év elején végleg leállította a Windows 7 támogatását, annak ellenére, hogy a 2009-ben bevezetett operációs rendszer még kifejezetten népszerűnek számított. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Érdemes megjegyezni, hogy a Windows 7 felhasználók számának csökkenése nem az operációs rendszer legújabb verziójának, a Windows 11 gyorsabb elterjedéséhez járult hozzá, hanem annak elődjét segítette. A Windows 10 piaci részesedése egy év alatt közel 5 százalékpontot javítva 68,86-ról 73,31%-ra ugrott.

A Windows 11 csigatempóban halad

A Windows 11 továbbra is egyértelműen szenved a hardveres korlátoktól, amik megakadályozzák, hogy régebbi gépekre telepítsék azt, miközben küzd az előrehaladással is, a verzió ugyanis egy év alatt mindössze egy pontnyi piaci részesedést szerzett magának (18,12%-ról 19,13%-ra emelkedett).

A nem túl közkedvelt Windows 8.1 továbbra is szinten tartja magát 1,14%-os piaci részesedésével, míg a Windows XP még mindig a készülékek 0,46%-án van telepítve.

Az egyébként biztonsági hibákat is tartalmazó Windows szoftverekkel kapcsolatban fontos figyelmeztetést adtak ki, erről szóló írásunkat itt találjátok.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.