Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Elveszettnek hitt madárfaj néhány példányára bukkantak egy madagaszkári expedíción

John Mittermeier szerint olyan érzés volt megpillantani ezt a kivételes állatot, mintha álmodna, hiszen 1999 óta senki sem találkozott velük.

...svg content...Fotó: Unsplash
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A New Scientist nemrégiben közzétett beszámolójából kiderül, miszerint 24 év óta most először láttak élő sianaka bülbül (Xanthomixis tenebrosa) madarakat, amelyek apró termetükről és szürkészöld színükről ismertek.

Állítólag egy madagaszkári expedíció során a kutatók kilenc napon keresztül keresték az elveszettnek hitt madárfajt, s a legnagyobb örömükre végül három csodaszép példányt sikerült megfigyelniük – írta a 24.hu. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

Az apró erdei madarat hegyi patakok köves partjainál találták meg, amit a szakemberek meglehetősen érdekesnek véltek, mondván, korábban nem volt ismert, hogy a sianaka bülbülök kedvelik az ilyen környezetet.

John Mittermeier, az expedíció egyik résztvevője arról nyilatkozott, hogy olyan érzés volt megpillantani ezt a kivételes állatot, mintha álmodna, hiszen 1999 óta senki sem találkozott velük, így attól tartottak, hogy már oda a remény.

A ritka faj kizárólag Madagaszkáron őshonos, természetvédelmi státusza sebezhető, vagyis kevés választja el attól, hogy a veszélyeztetett fajok kategóriájába essen.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.