Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,911 $

Gyomorforgató állapotok: több mint 50 idősotthont zártak be Romániában

A bentlakók lejárt szavatosságú élelmiszereket kaptak, ráadásul koszos és egészségtelen helyiségekben szállásolták el őket.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A román fogyasztóvédelmi felügyelők több mint 400 idősotthont jártak végig és ellenőriztek le az elmúlt időszakban, amelyek közül 322-ben találtak valamilyen rendellenességet: mocskos konyhák, törött edények, vállalhatatlan higiéniai állapotok tárultak a szemük elé.

Emellett napvilágot látott az is, hogy a bentlakók lejárt szavatosságú élelmiszereket kaptak, koszos és egészségtelen helyiségekben szállásolták el őket, ezért 53 ilyen intézményt azonnali hatállyal bezártak, míg szinte az összeset meg kellet bírságolni. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: újabb áldozat földi maradványaira bukkantak

Az ellenőrök teljesen megdöbbentek, hogy egyes emberek, vállalkozók milyen mértékben kihasználják az időseket, s pusztán haszonszerzésből embertelen körülményeknek teszik ki őket – derül ki a HírTV beszámolójából.

Ám a túlzsúfoltság, a rossz körülmények és a viszonylag magas díj ellenére a legtöbb romániai idősellátó központban többszázas várólista alakult ki, illetve az is kiderült, hogy az országos átlagnyugdíj mértéke nem fedezi az idősotthonok költségét.