Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Szakértő: ekkor eshet tartósan 600 forint alá a benzin ára

Pénteken egy tatai kúton lehetett a legolcsóbb benzint kapni, 573 forintért literenként, a dízel pedig egy kalocsai töltőállomáson került a legkevesebbe, 563 forintba literenként.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az adatok szerint jelenleg a benzin literenkénti átlagára 610,4 forint, míg a gázolaj átlagosan 618,3 forintba kerül literenként, emellett elmondható, az ellátás mindenhol problémamentes, a kutakon pedig minden üzemanyagtípusból korlátlan mennyiség áll rendelkezésre.

„Ugyan volt némi félelem, hogy az uniós szankciók február 5-i bevezetésével gázolajhiány lép fel, ez azonban nem történt meg, és a várakozásokkal ellentétben áremelkedést sem generált a döntés” Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

– mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Továbbá nyilvánvalóvá vált, hogy egész februárban csökkentek az üzemanyagárak Magyarországon, de egyes kutakon már 600 forint alatti literárakkal is találkozni lehet, amelynek hátterében az olaj világpiaci árának stabilizálódása és a forint dollárral szembeni jelentős erősödése áll.

„Nagyjából két hónapja 80-85 dollár körül mozog az olaj ára. Természetesen kisebb kilengések vannak, de ez az ár nagyjából állandó. Egy dollár pedig 360 forintba kerül, ez decemberben még 390 forint volt. Így már most is vannak olyan kutak, ahol 5-össel kezdődik az ár”

– fogalmazott.

A tartósan alacsony árakhoz több dolog kell

Február 24-én, pénteken egy tatai kúton lehetett a legolcsóbb benzint kapni, 573 forintért literenként, a dízel pedig egy kalocsai töltőállomáson került a legkevesebbe, 563 forintba literenként, ami nem is olyan rég szinte elképzelhetetlennek tűnt volna.

Majd Bujdos Eszter arról is szót ejtett, mire számíthatunk márciusban: véleménye szerint a jelenlegi, 610-615 forintos átlagárak plusz-mínusz 20 forintos határig állandósulnak – derül ki a Bors beszámolójából.

Ezt követően arra utalt, ha a forint tovább tudna erősödni a dollárral szemben, vagy az olaj világpiaci ára két-három hétig 75 dolláros szintre csökkenne, akkor léphetnék át tartósan az átlagárak a 600 forintos lélektani határt, erre azonban kevés reális esély mutatkozik.