Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,96 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
455,03 Ft
Bitcoin
57,259 $

Reagált a Magyar Orvosi Kamara a háziorvosok ügyében

A MOK azt állítja, hogy egyetlen háziorvos ellen sem indított eljárás t azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést.

Fotó: Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinája Kovács Klára háziorvos bátaszéki rendelőjében 2021. május 20-án. MTI/Kiss Dániel
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést – közölte a kamara szombaton az MTI-vel, a szombati Kormányinfón elhangzottakra reagálva.

 A kamara elnöksége azzal a vármegyei kollegiális vezető háziorvossal szemben élt etikai panasszal, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvosokat a szerződések aláírására – írták közleményükben. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

A kamara közölte azt is, hogy a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában mindenki önkéntesen vesz részt. A MOK támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait – hangsúlyozták.

Hozzátették ugyanakkor, hogy az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, amelyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása.

(MTI)

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.