Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Kolerafertőzés veszélye miatt szólalt fel a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatása szerint több mint egymilliárd embert fenyeget a kolerafertőzés veszélye.

Fotó: MTI/EPA/LUSA/Tiago Petinga
Orvostudomány

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

„Becsléseink szerint 43 országban több mint egymilliárd ember van közvetlenül kitéve a kolerafertőzés veszélyének. Csak az elmúlt héten három ország jelentette a betegség új kitörését. Jelenleg összesen 22 ország küzd a kolerajárvány kitörésével”, mondta Philippe Barboza egy tájékoztatón.

Barboza emlékeztetett rá, hogy 2022-ben kétszer annyi országnak kell kolerajárvánnyal szembenéznie, mint 2021-ben. A halálozási arányok is az elmúlt 10 év legmagasabb értékeit mutatják, és akár 2%-kal is meghaladják az elfogadható normákat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A kolerajárványok növekedésének tendenciája folytatódik, mondta, majd hozzátette, hogy az esetek számának növekedése a szegénység, a konfliktusok és a természeti katasztrófák együttes következménye.

A WHO szerint a kolerajárvány széles körben elterjedt, az általa okozott halálesetek száma pedig megháromszorozódott az ötéves átlaghoz képest. A szervezet a kolera elleni vakcinák hiányáról is beszámolt, Barbosa egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy a készlet rendkívül fogyóban van.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, többek között a földrengés által sújtott Szíriát is kolerajárvány fenyegeti.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.