Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,31 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
457,42 Ft
Bitcoin
60,274 $

A csökkenő kereslet miatt több jegytípust kivezet a BKK, egynél viszont áremelés jön

Kiderült, hogy a növekvő infláció és a gyenge euró-forint árfolyam következtében 1500 forintról 2200 forintra szükséges emelniük a repülőtéri vonaljegy árát, ám más változás is lesz.

Fotó: A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy nemrégiben megjelent sajtóközlemény szerint idén áprilistól átláthatóbbá válik a BKK termékkínálata és módosul a repülőtéri vonaljegy ára is, ám a leggyakrabban használt jegyek és bérletek ára 10 év után sem emelkedik.

Kiemelték, hogy a növekvő infláció, a kedvezőtlen gazdasági környezet és az elszálló energiaárak miatt van erre szükség, ráadásul a covid és a digitalizáció hatására jelentősen megváltoztak a vásárlási szokások. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Annak érdekében, hogy az elérhető jegy- és bérlettípusok az ügyfelek igényeit jobban tükrözzék, és legalább kis mértékben enyhüljön a forráshiány, változásokra volt szükség – derül ki az Infostart beszámolójából.

A csökkenő kereslet miatt április 1-től kivezetik kínálatukból

  • az átszállójegyet,
  • a metrószakaszjegyet,
  • a Budapest-hetijegyet,
  • a kiegészítő heti Budapest-bérletet, és
  • az 5/30 BKK napijegyet.

További változás, hogy a növekvő infláció és a gyenge euró-forint árfolyam miatt 1500 forintról 2200 forintra emelkedik a repülőtéri vonaljegy ára, ám a jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok áraitól.