Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,31 Ft
Font
451,11 Ft
Bitcoin
69,737 $

Rengetegen gyászolják a meggyilkolt segédpüspököt

A 69 éves férfit, akit „a béke embereként” is emlegettek, sokan szerették, így a halálának híre rettentően megrázta a helyi vallási közösséget.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint Dél-Kaliforniában történt az az incidens, amelynek következtében egy katolikus segédpüspök, David O’Connell életét vesztette, a rendőrség pedig közölte, hogy emberölés miatt indítottak nyomozást az ügyben.

A 69 éves férfit sokan szerették, így a halálának híre rettentően megrázta a Los Angeles-i vallási közösséget, a helyi seriffhivatal pedig arról tett jelentést, hogy O’Connell mellkasába egy lövedék fúródott, de az elkövetőt vagy elkövetőket még nem fogták el. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az egyelőre kérdéses, hogy a püspök volt-e a támadó célpontja, vagy esetleg valaki más, mint ahogyan azt sem lehet tudni, hol és hogyan találtak rá a férfira, ám az kiderült, hogy a mentősök már a helyszínen halottnak nyilvánították O’Connellt.  

Az Írországból származó férfi 45 éven keresztül állt az egyház szolgálatában, Ferenc pápa pedig 2015-ben nevezte ki az Egyesült Államok legnagyobb érsekségének, azaz a Los Angeles-i érsekség egyik segédpüspökévé – írta a The Guardian.

A Vatican News szerint José Gomez érsek, Los Angeles főpásztora, az amerikai püspöki konferencia elnöke is megerősítette a szomorú hírt, ami mélyen megdöbbentette, majd kiemelte, hogy David O’Connell „a béke embere volt, akinek szíve a szegényekért és a bevándorlókért dobogott”.

Május 30-án, élőben közvetíti a köztévé az EP-választási vitát - itt vannak a részletek

Az M1 csatorna május 30-án, csütörtök este élőben sugározza az EP-listavezetők Várkert Bazárban megrendezett vitáját.