Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Itt a vége: a Microsoft 27 év után nyugdíjazza az Internet Explorert

Az Internet Explorer mára a mémek egyik legjobb alapanyaga, ám ezentúl csak emlékezetünkben fog élni a hibáktól hemzsegő böngészőt.

Fotó: Unsplash/Rubaitul Azad
PC

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tech Times számolt be arról, hogy a Microsoft végleges döntésre jutott és nyugdíjazza a mémek legjobb alapanyagát, az Internet Explorert. A böngésző már jó ideje a csigalassúság és az elavultság szinonímája, noha valószínűleg a mémek tengere csak tovább duzzad a nyugdíjazás után.

A Microsoft döntésével egy 27 éves korszak zárul le az internet történetében: a techóriás Valentin-napon jelentette be a leállítást, így a Windows 10 egyes verzióin véglegesen letiltják az Internet Explorer asztali verzióját. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az egykor népszerű böngészőt működése alatt végig kísértette a gyenge teljesítmény és a biztonsági sebezhetőség, illetve, hogy esélytelen volt, hogy megelőzze versenytársait, például a Google Chrome-ot, mely jelenleg a böngészők piaci részesedésének több mint 60 százalékát birtokolja.

A Microsoft pedig most szemmel láthatóan komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az Edge-re terelje a felhasználókat, mely gyorsabb, és jelentősen jobb biztonsági funkciókkal van ellátva.

A vállalat már ki is adott egy szoftverfrissítést az Edge böngészőhöz, ami véglegesen letiltja az Internet Explorer 11-et minden olyan Windows számítógépen, amin még telepítve van.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.