Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,486 $

Adócsalással vádolják a BBC-t

A vád szerint a társaság leányvállalatai nem fizettek adót az indiai bevételeik után, ám ügy mögött más tényezők is állhatnak.

Fotó: EPA/DIVYAKANT SOLANKI
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Vádat emeltek Indiában a BBC ellen, ugyanis az indiai pénzügyminisztérium állítása szerint a brit vállalat olyan bevételekhez is jutott az országban, amelyeket nem jelentettek be.

A hatóságok több irodában is házkutatást tartottak, melyek során a jelentések szerint kulcsfontosságú, egyértelmű bizonyítékokra tettek szert. A BBC egyelőre mindössze annyit közölt, hogy mindenben együttműködnek az indiai hatóságokkal, egyben reményüket fejezték ki az ügy gyors lezárása kapcsán. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

Egy bosszú áll a háttérben?

Az indiai ellenzék szerint az adóhivatal időzítése nem a véletlen műve, ugyanis a BBC három hete mutatta be a Nadrendra Modi miniszterelnököt bíráló dokumentumfilmet, melyben többek között az elnök 2002-es gudzsaráti zavargásokban betöltött szerepét is vizsgálják.

Nem túl meglepő módon a film fogadtása kifejezetten negatív volt a felsővezetői szinteken, mindennek pedig hangot is adtak, ugyanis nemcsak, hogy betiltották a vetítését, de még az azzal kapcsolatos közösségimédia-bejegyzéseket is eltávolíttatták.

(Fotó: A képen a BBC Mumbaiban található irodája látható)

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.