Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,17 Ft
Euró
386,54 Ft
Font
451,35 Ft
Bitcoin
67,195 $

A Tencent körbenézett a piacon, majd elvetette saját VR-headsetjének terveit

A vállalat már tavaly létrehozott egy közel 300 alkalmazottat számláló VR-fejlesztő csapatot, ám állítólag miután körbenézett a piacon és látta, hogy nagy a baj, elkaszálta a projektet.

...svg content...Fotó: Unsplash/JESHOOTS.COM
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A GameSpot értesülései szerint a Tencent tavaly egy saját VR hardveren dolgozott, ám a projektet egy az egyben elvetették, miután rájöttek, hogy a metaverzum iránti érdeklődés szinte a nullához konvergál.

Úgy tudni, hogy a nagy felismerés óta a Tencent minden VR-ral kapcsolatos tervét elkaszálta, noha ebben részben szerepet játszhatott a gazdasági nehézségek nyomán eszközölt költségcsökkentés is. Soron kívül Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

A techóriás és játékkiadó a tavaly megnyitott „kiterjesztett valóság” vagy XR egység részeként VR-szoftvert és hardvert is szándékozott fejleszteni: a csapatba közel 300 embert vettek fel, s talán ők jártak a legrosszabbul a projekt elkaszálásával, hiszen közölték velük, hogy kereshetnek más munkát.

A Tencent érdeklődése a VR iránt elsősorban abból eredt, hogy általánosságban növekvő érdeklődés mutatkozott a metaversenyek és a virtuális világok iránt, ezért megkíséreltek beszállni a piacra.

Sajtóértesülések szerint a Tencent hét évvel ezelőtt kezdett kacsintgatni a VR felé, ám a technológia viszonylag gyors fejlődése nyomán inkább 2021-ben tértek vissza a témára. Ha már VR: a Sony a jövő héten dobja piacra PlayStation VR 2 headsetjét, mely nagy eséllyel jóval komolyabb játékélményt nyújt majd, mint elődje.

Vitézy fogja a fejét Karácsony még mindig csak épülő zebrája miatt az Astoriánál

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrához hasonlóan csak fogja a fejét az Astoriánál történtek miatt, ami sok kérdést vet fel.

8 perces videón Jürgen Klopp legmeghatóbb pillanatai Liverpoolból

A Liverpool edzője vasárnap távozott a klub éléről, átadván egy olyan örökséget, amit nehéz lesz ebben a formában tovább vinni.